Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

úterý 22. ledna 2013

Pizzeria La Festa

La festa je druhou možností, jak se v Metropoli Zličín v Praze, najíst nefastfoodovým způsobem. První možností je Bowling, o kterém jsem psala před časem. La Festu najdete i ve Žlutých lázních a ve Slivenci.
Prostředí picérkové, příjemné, můžete shora sledovat nákupní orgie ostatních spoluobčanů a v létě využít několika málo míst k sezení na balkonu.
foto: web restaurace
Menu
Pizzerie není právě z nejlevnějších (ostatně jako většina pizzerií), těstoviny 139-199 Kč, Pizza je na tom o něco lépe 119-189 Kč.  Za drinky si tradičně připlatíte, dvojka koly neuvěřitelných 39,- Kč a to už mi opravdu přijde docela sprosté... jinak v menu najdete zajímavé kulinářské kreace, za které si myslím stojí dát nějakou tu kačku navíc... Pojďme tedy na to!
 Jídlo
Polévka Minestrone podávaná v moderním velkém talíři byla bez problému, i když za 69 Kč by jí mohlo být alespoň krapet víc.
 Křupavé kuřátko s bramborovým pyré ovoněné lanýžovým olejem, cukrovým hráškovým luskem a omáčkou z lišek 229,-// Opravdu fajnové jídlo, lusky byly poživatelné úplně celé, lišky i maso báječné. (foto mobilem, takže nic moc kvalita.)
 Noky s hlívou ústřičnou, chřestem, čerstvou majoránkou, smetanou a parmskou šunkou 179,- // Jedním slovem perfektní. Na vrchu téhle dobroty bylo několik stočených kusů parmské šunky, noky s hlívou tvořily harmonické duo a chřest dodával pokrmu fresh nádech. Na tohle jídlo bych se sem jednou ráda vrátila. Tady cena versus kvalita jednoznačně odpovídá.
 Lasagne už taková výhra prý nebyla, leč neochutnala jsem, takže nebudu soudit. A vypadá to, že někdo nakoupil nadbytek rukoly, jinak si nedovedu představit, proč byla na téměř každém jídle hromada pampelišek... :)
 Ochutnala jsem i pizzu a byla jsem poměrně zklamaná, stejně jako kolega ochutnávač. Zvláštní těsto mi připomínalo nepříjemnou zkušenost s Pizza go home a mozzarela nejspíš nebyla moc kvalitní. Celkové hodnocení, i přes mou pozitivní zkušenost, dostalo na frak.
 Nápoje
Víno i pivo v pořádku (jo za ty nekřesťanské peníze, co si za drinky tradičně účtují se stojí aspoň trochu opít ne?)
Servis
Profi, příjemný, rychlý.
Toalety
V pořádku, čisté, dostupné přímo v restauraci.
Závěrem: Na menu si zvolte zajímavější, dražší pokrm, na pizzu zapomeňte (dokud nebudou mít lepší těsto a mozzarelu) a trochu se přiopijte, ať nad účtem neomdlíte. :)
 Dejte si ty noky, ty stály za to!

1 komentář:

  1. Ahoj,

    rád bych ti nabídl propagační stránku na Storyous jako je například tato https://www.storyous.com/cz/page/ditalend-jak-to-vidi-blondyna/. Můžeš tím získat spoustu nových čtenárů.

    Pokud o to máš zájem pokračuj na: https://www.storyous.com/cz/edit-page/request-page

    Pokud máš jakékoliv otázky napiš mi na hynek.husnik@storyous.com

    Díky
    Hynek

    OdpovědětVymazat