Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

pondělí 15. dubna 2013

Nejlepší Nakládaný Hermelín

Jak na nejlepší N.H. ? Jednoduše! Potřebujete jen hermelín (překvapivě), česnek, bazalku (sušenou), cibuli, olej na zalití a pepř. Tenhle recept je poctivě vydyndaný od jednoho pražského hospodského. Tak si toho važte! Trvalo to několik let, než mi ho prozradil!
 Dovnitř hermelínu náleží prolisovaný česnek a bazalky kolik unesete. Já nešetřím. Navrch pak směs trochy oleje(aby to drželo) a opět bazalky. A pepř.
 Hermelíny dejte do uzaviratelné nádoby a zalijte olejem, aby byly hermelíny celé ponořené. Přisypte na kolečka nakrájenou cibuli a jalapeňos.
 Hermelíny nechte zrát alespoň tři dny při pokojové teplotě (radím je někam schovat,abyste je neměli na očích, jinak je hned sežerete :), pak ukliďte do lednice. Někdo je nedává do lednice vůbec.

 Dobrou chuť! Kam chodíte na váš oblíbený hermelín? Máte nějaký dobrý a zajímavý recept?

9 komentářů:

  1. Jo jo,Hermelín nakládaný jsem dělala několikrát a nemá chybu.Akorát já ho krájím na silnější proužky,ne takto jako ty.A místo bazalky,dávám Provensál koření a přidávám feferonky,cibule,kulič. pepř,česnek,červ. papriku sypanou,olej.Sklenice dávám nahoru na kuch. linku,tak pět dní určitě.Prostě,co říct,je to dobrota.

    OdpovědětVymazat
  2. Sbohemrozume má bezkonkurenčně nejlepší nakládaný hermelín s kozími rohy. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Podle mě jsou 3 dny málo ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dozrává v lednici, nejsme bohužel schopni sežrat všechny čtyry najednou třeba během jednoho víkendu, takže nám aspoň dýl vydrží :) ale pokud je určen pro rychlou konzumaci, tak asi víc dní při pokojovce je ok. :) díky za komentář!

      Vymazat
  4. Famózní vydyndání. To bych ten nakládaný hermelín už konečně mohla zkusit. Díky!!

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzkouším, díky!

    OdpovědětVymazat
  6. Nejlepsi nakladak maji v pivotece PIVO A PAREK v Korunni ulici na Vinohradech..LUXUS.

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuju za recept! Nakládaný hermelín miluju ale doma se ho chystám zkoušet úplně poprvé. Koukala jsem totiž na Albert leták a viděla jsem tam Sedlčanský hermelín s víc než 20 % slevou, tak jich koupím alespoň 8 a zkusím různé koření. :) Na leták můžete mrknout třeba tady. :)

    OdpovědětVymazat