Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

pondělí 13. května 2013

Burgry podle šéfa!

Zdravím milovníky grilování! Já se na první grilování těšila celou zimu a jakmile jsme pořídili nový krásný gril, vyzkoušeli jsme Burgry podle šéfa. Tenhle recept si můžete pamatovat z pořadu Šéf na grilu. Burgry s bylinkovým máslem. A taky jsme si vysázeli bylinkovou zahrádku, takže bylinkám zdar a jdeme na to!
Tohle už je finální produkt. Podívejme se, co předcházelo. Maso jsme nasolili a opepřili a dali odležet do lednice. Bylinkové máslo: máslo, šalvěj, libeček, tymián, rozmarýn, petrželka.
 Nasekali jsme sekáčkem na bylinky.
 Fresh!
 Neměli jsme alobal, proto jsme použili na zabalení a vytvarování válečku pečící papír. Je libo bonbón? :)
 Ke grilování patří i zelenina! Koupili jsme sezónní chřest, který jsme jen osolili a trochu opepřili. Na gril mohu jen doporučit!
 Suroviny na burgery. Ledovej salát jsme po zimě zavrhli a koupili klasický zelený hlávkový salát.
 Z masa jsme udělali placky a ty připlácli k sobě. Mezi patří bylinkové máslo. Pusťte si video, kde to dělá šéf, ty bylinky jsou tam prostě božský!
 Z Německa máme skvělou omáčku, kterou se burger potírá během grilování a dostane tak smoked chuť. Pokud máte možnost, pořiďte si. A pálivé hořčice. Taktéž od sousedů.
 Hotovo!
Na druhý víkendový den jsme zařadili hodně zeleniny a pálivé klobásky.
 Kukuřice, na které jsme pak využili zbytek bylinkového másla, to si nenechte ujít vážení! Brambory, uvařené ve slupce, vnitřek vydlabaný, smíchaný se sýrem a posypáno řeřichou. Nápadům se meze nekladou!
 Co nejradši grilujete vy? Nějaký zajímavý tip?

3 komentáře:

  1. parádní, kdybych teď zrovna nejedla, určitě dostanu hlad :) my dělali burgry zrovna v pátek večer, ale jen na grilu v troubě, byly taky výborný... skvělá je grilovaná paprika

    OdpovědětVymazat
  2. Já miluju grilovanou zeleninu - papriku, lilek, cuketu ... a kuřecí stehýnka. S česnekovo-pažitkovým máslem. Ale tohle vypadá taky skvěle. Pěkně jste si pošmákli.)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam! Taky ujíždím na grilované zelenině - cibule, paprika, kukuřice, žampiony...:)

    OdpovědětVymazat