Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

úterý 8. října 2013

Soup In The City

Kdo je kůl chodí do kůl polívkáren, kůl hamburgráren, kůl bisterrr a kůl kaváren. A aby se ty kůl lidi nemuseli táhnout až do kůl čtvrtí (Vršovice, Karlín, Žižkov, Letná a všade tam, kde to kůl vlastně vůbec neni, a proto je to ještě víc kůl žejo), Fusion hotel si dovolil jeden takovej kůl podnik otevřít v Jindřišské ulici v Praze. Na dosah kůlpracujícím v centrasu, na dosah turistům. Počítal někdo kolikrát je tu slovo kůl? Ne? Jste KŮL!!!
 No mě rozhodně opečenym rohlíkem neopijete, takže se pojďme podívat na dno talíře v Soup In The City, co si mladí fotí na Instáče a pak se s tim vytahujou folloverům, že právě sedí v tom kůl podniku v centru a flákaj se, protože kdo by se honil co.
 Prostředí je tady kůl v takovymtom hipsta moderním stylu. Zdi znásilněné nějakým Naivním umělcem, jednoduché a účelné zařízení ale vypadá fakt kůl, vo tom žádná jo?
 Přindete, vyberete z tabule a usměvavé slečinky vám nandají polívku a ty další věci co si naporoučíte. Docela kůl je odpolední menu za tuším 94,- Káblí. Malá polívka plus Quiche (kůl název pro slanej koláč) nebo salát plus domácí limča do dvojky plus desert (mini croisant bo bábovka). Najíte se.
 Anebo si z chladičky (kůl název pro chladící box...lednice už nefrčí!) vytáhněte nějakou tu origo limonádku. Za pade? Hele ale je americká tak bacha!cha!
Ve vedlejší chladičce se krčilo pár sendvičů a dresingů. Jako moc kůl to nevypadalo hele měli byste s tim něco dělat...(bylo to asi v jednu hodinu, tzn. čas oběda).
 A teď konečně vážně jo? Moje odpolední menu obsahovalo malou Indickou polévku s kuřecím a zeleným kari a mrcha jedna pěkně pálila. Kladně hodnotím, že vám slečna u pultu na polévku před vydáním do vašich hladových spárů nasype čerstvou kopu petrželky. Polívka byla fajn. Kolegyně si dala normál obyč vejvar a moc se prej nevytáhli (bez chuti prej no ale věřte novinářům žejo :)

 Kuskusový salát byl sprostě jenom neochucený kuskus s nakrájenou zeleninou. Jestli jsem někde přehlédla široký sortiment dresingů, prosím upozorněte mě v komentářích, ráda si na to příště nakydám kilo majonézy. Fail.

 Quiche byl podle kolegyně v pohodě a tak si ho možná příště taky dám (teď hubnu do plavek sry). Asi bych jim měla dát ještě jednou šanci...
 Jako co je fakt blbý, že vám sice všechno pěkně daj na extra talířek, usmívaj se na vás, ale sakra hergot jak mám všechny ty čtyři věci vzít do dvou rukou (víc mi jich rodiče nezařídili)??? A představte si, že máte třeba ještě tašku v ruce. Takže si jako všechno odnesete ke stolu, oběsíte židli a jdete šestkrát k pultu odnosit si všechny talířky ke stolu. Tácy by to možná vyřešily, i když ty zas nepůsoběj kůl no já vim...
 
Celkově hodnotím podnik pozitivně, vychytat nějaký ty mouchy, přisolit vývar a možná se sem vrátim...Zatim se teda žádnej zázrak nekonal...A co vy? Byli jste? Jaký máte názor?

Za mě TŘI Z PĚTI především za prostředí, milou obsluhu a kůl nápad. :)