Objektivní recenze na české restaurace očima nezávislého strávníka. Skvělé gurmánské, ale i hororové zážitky české gastronomie...

pondělí 24. srpna 2015

BlackDog Bar/Grill

Black Dog je mezi burgeristy pojem. Jedno z prvních bister, které odstartovalo tuhle mánii, která se jako mor rozšířila po celé republice. Fotky luxusních hambáčů vévodí většině instagramových účtů, food blogů, facebookových statusů i soukromých fotoalbíček. V Blackdogu jsem byla naposled, když ještě sídlil ve svém původním prostoru a byla jsem unešená z každého sousta, které jsem polkla. Teď je z Blackdogu moderní restaurace, v luxusním prostoru a s mnohem větším odbytem. Ale je opravdu ještě lepší než bývala? 
Pojďme se podívat mezi žemle nejslavnější burgrárně v Čechách...
Nový prostor je jen pár set metrů od původní adresy. Prostor je skvělý. Možná více než skvělý. Moderní, útulný, přitom minimalisticky strohý. A má skvělé dvě terasy. Na jednu z nich jsme si sedli a čekali na obsluhu. Čekali jsme docela dlouho, až jsme na sebe museli upozornit, byť kolem nás obsluha proudila dovnitř a ven... Pak jsme ještě čekali asi dvakrát, ale nechci vás tím moc zatěžovat.
 Drinky byly v pořádku, na stole stála zdarma karafa s vodou. Menu je od dob malého bistra rozšířené o stejky, saláty a tapas. My jsme si objednali burgery, většina Smradlavého francouze, já zaexperimentovala s Opilým manželem. Ale nejspíš si dám příště taky francouze. 

 Opilý manžel burger mě prostě a jednoduše nenadchl. Maso bylo sice skvělé, ale jinak mi burger přišel bez chuti. Těšila jsem se na příchuť omáčky z pivního sýra, ale nějak jsem ji tam nezaznamenala. Bramborová bulka mě rovněž nijak zvlášť neoslovila, drolila se a burger vůbec nedržel pohromadě (ale to bych mu asi dokázala i odpustit- jíst burger vcelku je fakt umění). Pro mě jednoznačně zklamání. Omáčka z pivního sýra nebyla chuťově tak silná, aby dávala jídlu ten správný šmrnc. Takže příště raději Smradlavého francouze... 
Co mě ale nadchlo byl salát coleslaw. Nahrubo nastrouhané zelí a vlastní zálivka s trochou česneku byla opravdu vynikající, stejně jako maniokové hranolky s domácí majonézou. Takto ano prosím.


Restauraci hodnotím celkově jako velmi zdařilou. Burgery rozhodně najdete i jinde lepší, pro mě BlackDog ztrácí tu pomyslnou svatozář, kterou do dneška měl... Dejte si Coleslaw a Francouze. A napište mi, co si o Black Dogu myslíte vy.